Υπέρτονα Διαλύματα


Η χρήση υπέρτονων διαλυμάτων αποτελεί ιστορικά την πρώτη και την απλούστερη μορφή της Αναγεννητικής Ιατρικής (Regenerative Medicine).

Τα διαλύματα αποτελούνται από δεξτρόζης σε διαφορετικές πυκνότητες.

Η  τοπική ή η ενδοαρθρική έγχυση τους, δημιουργείται μια "ήπια" τοπική φλεγμονώδη αντίδραση που ερεθίζει τους ιστούς,  προκαλώντας αύξηση της αιματικής ροής και ενεργοποίηση της διαδικασίας επούλωσης,  προκαλώντας την  αναγέννηση και των πολλαπλασιασμό των κύτταρων.

Εφαρμόζεται σε μυοσκελετικές παθήσεις με τοπικές εγχύσεις στους συνδέσμους και τους τένοντες, τους οποίους αναγεννά και δυναμώνει κατά 40% ως προς την δύναμη και την αντοχή τους όπως και μέσα στις αρθρώσεις για την θεραπεία της αρχόμενης και μέσης οστεοαρθρίτιδας. 

Η Θεραπεία  ενδείκνυται σε όλες τις ηλικίες γιατί δεν έχει παρενέργειες και είναι ιδανική για τους ασθενείς που δεν μπορούν να πάρουν φάρμακα.  

Τα πρώτα αποτελέσματα στον πόνο αξιολογούνται σε 3-4 εβδομάδες αλλά  διαδικασία της αναγέννησης των κυττάρων διαρκεί 8-12 εβδομάδες για τη μόνιμη αποκατάσταση των ιστών. Η μέθοδος εφαρμόζεται  κάθε 3 εβδομάδες για 3-5 φορές ανάλογα με την σοβαρότητα του προβλήματος του ασθενή.

Τα υπέρτονα διαλύματα μπορούν να προηγηθούν των εγχύσεων με βλαστοκύτταρα ένεκα του ότι με την αύξηση της αιματικής ροής της υπό θεραπείας περιοχής , διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό τον πολλαπλασιασμό και διαφοροποίηση των βλαστοκυττάρων.